Alles over full hybrid auto's!

Wat is hybride? Hybride auto's kunnen we onderverdelen in de volgende categorie├źn.
- Micro hybride;
- Mild hybride;
- Full hybride;
- Plug-In hybride.

Micro hybride
Deze techniek is gebaseerd op gebruik van de start-stop technologie. Deze technologie zal de verbrandingsmotor uitschakelen indien de motor stationair draait. Zodra er weer gas wordt gegeven zal de verbrandingsmotor weer starten en zal de auto optrekken. Met dit systeem is een besparing van 5 tot 8% mogelijk.

Mild hybride
Bij Mild Hybride wordt de verbrandingsmotor geholpen door de elektromotor tijdens het optrekken. Bij het remmen is dit systeem in staat om de energie die dan vrijkomt op te slaan in de batterij en later weer te gebruiken. Een besparing van 15% op het brandstofverbruik is mogelijk.

Full hybride
Bij een Full Hybride auto worden de verbrandingsmotor en de elektrische motoren zodanig gekoppeld, dat het energieverbruik wordt geminimaliseerd. Het systeem zorgt er voor dat bij het optrekken de elektromotor de voorstuwing voor zijn rekening neemt en dat de verbrandingsmotor na het optrekken bij een bepaalde snelheid de voortstuwing overneemt. Bij het remmen zal de energie die vrijkomt worden opgeslagen in de batterij. Later kan deze energie weer worden gebruikt. Korte afstanden kunnen met een Full hybride auto geheel met de elektromotor worden overbrugd. Tijdens stadsverkeer kan er een energiebesparing van 40% worden behaald.

Plug-in hybride
De batterij van een plug-in hybride kan ook via het stopcontact worden opgeladen. Met dit type auto kan er een langere afstand op de elektromotoren worden afgelegd. Je begrijpt wel, dat er een grotere capaciteit aan de batterijen in deze auto aanwezig is. Ook is er een verbrandingsmotor aanwezig. Dit is echt een kruising tussen een elektrische aangedreven auto en een puur hybride auto.

Verzekering
Het is ook bij een hybride auto belangrijk je auto goed te verzekeren. Iedereen wil een goede, maar tegelijk ook goedkope autoverzekering afsluiten. Autoverzekeringen verschillen nogal in prijs, daarom is het belangrijk je altijd goed te informeren. Geld.nl helpt je met het objectief vergelijken van autoverzekeringen.
Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy