Alles over full hybrid auto's!

BMW - 2 duurzame concept modellen
BMW - 2 duurzame concept modellen Het zijn nog concept modellen, maar vanaf 2013 wil BMW ze op de weg introduceren. Het gaat hier om de BMW i3 en de BMW i8.
De BMW i3 concept is een volledig elektrisch aangedreven auto, voornamelijk bedoeld voor stadsverkeer. De kenmerken van de i3 zijn: achterwielaandrijving door een 170 pk sterke elektromotor, acceleratie van 0 naar 100 km/u binnen 8 seconden, topsnelheid 150 km/u, actieradius tussen 130 en 160 km met als optie een range extender d.m.v. benzinemotor met generator. In plaats van afremmen op de motor, rolt de auto door aangezien de aandrijving wordt ontkoppeld als het gaspedaal wordt losgelaten. Deze compacte auto is aangekleed met gebruik van natuurlijke en recyclebare materialen.

De BMW i8 concept is een sportmodel met 4 zitplaatsen en daarin toegepast plug-in hybride techniek. Kenmerken: elektrische aandrijving op de voorwielen, de achterwielen worden aangedreven door een 1,5 liter 3-cilinder turbomotor, te samen goed voor 354 pk, een maximum snelheid van 250 km/u en acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden. Dit alles verbruikt volgens BMW slechts 2,7 l brandstof per 100 km. De actieradius in de elektrische modus is 35 km.

BMW gaat deze beide modellen voorzien van de technische snufjes op het gebied van veiligheid, zoals een Front Protection System, dat met behulp van camera’s maatregelen kan nemen om aanrijdingen te voorkomen. Ook een parkeerassistent behoort tot de mogelijkheden en een file assistent waarmee het filerijden automatisch door de auto wordt uitgevoerd.

BMW is sinds 2008 met praktijktesten bezig om ervaring op te doen met elektrisch rijden. De uitkomsten van deze testen zullen in de verdere ontwikkeling van de BMW i3 en i8 meegenomen worden.
BMW - 2 duurzame concept modellen

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy