Alles over full hybrid auto's!

Vier hybrides van het PSA concern.
Vier hybrides van het PSA concern. De PSA fabrieken willen de komende jaren vier modellen met diesel hybride techniek op de markt brengen. Het plan is om in 2012 een miljoen auto’s te verkopen die een lagere uitstoot hebben dan 120 gr/km.

Guilllaume Faury hoofd van de ontwikkelings afdeling verklaart dat er de komende jaren 4 modellen met het Hybrid-4 systeem zal worden ontwikkeld.

Dit jaar zal de Peugeot 3008 Cross Over op de markt komen. Deze 163 pk sterke diesel zal de voorwielen aandrijven en de 37 pk sterke elektromotor zal de achterwielen aandrijven. Bij gripverlies of in speciale 4WD-modus zal de achteras bijspringen.
De 3008 HYbrid4 kan 4 kilometer alleen op de elektromotor rijden dus kunnen we spreken van een echte hybride auto. Het verbruik is prima en de 3008 zal ongeveer 26 km op 1 liter diesel kunnen rijden met een uitstoot van 99 gr/km.

Vervolgens zal de Citroen DS5 de volgende zijn die met het Hybrid 4 systeem uitgerust zal worden. Daarna volgen de Peugeot 508 en nog een ander model van Citroen.

Het PSA concern zal in 2012 starten met testen van Plug In-hybrides, die via het stopcontact kunnen worden opgeladen. Deze auto’s zullen met de Lithium-ion batterijen worden uitgerust. Ook hier zal de Peugeot 3008 als eerste worden geproduceerd als plug-in versie, deze zal 20 km alleen op de elektromotor kunnen rijden. We kunnen hier dus echt van een fullhybrid spreken.
Vier hybrides van het PSA concern.

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy