Alles over full hybrid auto's!

Kia Forte Hybrid
Kia Forte Hybrid De Nederlandse importeur van Kia heeft een aantal hybride auto’s naar Nederland gehaald om te laten zien wat Kia op hybride techniek te bieden heeft. De Kia Forte Hybrid is ontwikkeld voor de thuismarkt in Korea.
De viercilinder 1,6 ltr verbrandingsmotor heeft een vermogen van 116 pk en gebruikt LPG als brandstof. Deze wordt geholpen door een 20 pk sterke elektromotor. Deze elektromotor is geplaatst tussen de viercilinder en de CVT automatische transmissie. De elektromotor helpt de verbrandingsmotor. De Forte kan niet kortstondig volledig elektrisch rijden zoals wel met de Toyota Prius het geval is, we spreken hier van een mild hybride auto.
De Kia Forte rijdt 17 km op 1 liter brandstof met een uitstoot van 94 g/km. Hierdoor valt de Forte in het laagste bijtellingtarief van 14% en hoeft er geen motorrijtuigenbelasting te worden betaald. Aangezien de motorrijtuigen belasting voor gas fors hoger is dan voor benzine auto’s en dit door zijn zuinigheid volledig weg valt kunnen we dus spreken van extreem lage kilometerkosten. Helaas zal deze Kia Forte hybrid niet in Nederland in de showroom komen, maar zal volgend jaar deze techniek toe gaan passen in de vernieuwde Cee’d die wel in Nederland geleverd gaat worden. Wat de vernieuwde Kia Cee’d Hybrid moet gaan kosten is nog niet bekend.
Kia Forte Hybrid

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy