Alles over full hybrid auto's!

Peugeot 3008 Hybrid4, de eerste Cross Over met diesel hybride
Peugeot 3008 Hybrid4, de eerste Cross Over met diesel hybride Peugeot komt in 2011 met de 3008 Hybrid 4. De Franse producent verwacht veel van deze diesel hybride auto. Het is de eerste cross-over met een dieselmotor gecombineerd met een elektromotor, die ook nog eens helemaal elektrisch kan rijden.

Peugeot levert de diesel hybride met een 2 liter HDiF motor, die 163 pk aan kracht levert. De elektromotor levert nog eens tot 37 pk extra. Het verbruik bij gecombineerd gebruik van diesel en elektrisch rijden is 3,8 liter per 100 km. De CO2 uitstoot is laag, vanaf 99 gr/km. De NiMH accu's (Sanyo), zijn onder de vloer aangebracht.

De 3008 Hybrid 4 heeft 4 aandrijvingen; bij ZEV wordt volledig elektrisch gereden, bij Auto wisselt de motor zelf van de elektromotor naar diesel, 4WD gebruikt het vermogen van de elektromotor voor de achterwielen, terwijl de dieselmotor het vermogen levert voor de voorwielen, tot slot de Sport aandrijving, hierbij wordt het vermogen over alle wielen verdeeld.

De Peugeot 3008 Hybrid 4 zal worden uitgerust met een 6 versnellingsbak, die geheel automatisch kan schakelen. Stop-en-Start, vermogen terugwinnen bij het remmen, ASR en ESP behoren tot de standaard uitrusting. De auto is flexibel in te delen indien grote laadruimte nodig is, tot en met de rechter voorstoel kunnen tot een vlakke vloer neergeklapt worden.

Voor prijzen zullen we nog even geduld moeten hebben, deze zijn door Peugeot nog niet bekend gemaakt.
Peugeot 3008 Hybrid4, de eerste Cross Over met diesel hybride

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy