Alles over full hybrid auto's!

De laadpaal voor uw elektrische auto en de fiscus.
De laadpaal voor uw elektrische auto en de fiscus. Een bedrijf zal bij aanschaf van elektrische auto’s een of meerdere laadpalen bij het bedrijf laten plaatsen. Deze kosten zijn zakelijk aftrekbaar van de winst. Ook kan de laadpaal in aanmerking komen voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA).

Wat nu, als u zonnepanelen laat aanbrengen om in combinatie met het laadpunt te gebruiken. Zakelijk zijn de panelen een investering waarbij u de KIA mag toepassen. Omdat het een energie investering is, mag ook de energie investeringsaftrek (EIA) toegepast worden. Bij investeringen vanaf 2.500 euro is een aftrek van 41% van het investeringsbedrag mogelijk op de ondernemingswinst. KIA en EIA mogen beide toegepast worden.

Indien u een laadpunt bij u thuis wilt laten plaatsen, zal de paal voor uw privé rekening komen. Laat u echter zonnepanelen aanbrengen om in combinatie met de laadpaal te gebruiken, mogen deze kosten voor de panelen wel zakelijk afgetrokken worden. Mocht u meer elektriciteit opwekken dan nodig voor de auto, mag u deze prive gebruiken zonder dat dit consequenties heeft.

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy