Alles over full hybrid auto's!

De populairste Hybride auto’s en de toekomstverwachting
De populairste Hybride auto’s en de toekomstverwachting Afgelopen jaar was geen gemakkelijk jaar voor de autobranche. Met name de verkoop van nieuwe auto’s had te lijden. Toch werden er in de laatste maand van 2013 meer auto’s verkocht dan het jaar ervoor. Ook de markt van tweedehands auto’s zag een lichte daling. In 2013 werden er 28.000 minder tweedehands auto’s verkocht dan in het jaar ervoor.

Hybride auto’s
Het aanbod aan hybride auto’s verdubbelde afgelopen jaar, dat lijkt een forse stijging, maar het beeld is iets vertekenend. Het aanbod aan hybride auto’s is namelijk maar een fractie van het totale aanbod van tweedehands auto’s. Ook het aantal zoekopdrachten naar hybride auto’s is relatief laag. Opvallend is dat de vraag vanuit het buitenland naar hybride auto’s juist toeneemt. Op dit moment is het aanbod van hybride auto’s relatief laag. Maar wat zijn op dit moment de populairste hybride auto’s in Nederland. Autoscout24.nl selecteerde een top drie van hybride auto’s op basis van aanbod. Opvallend is dat Japanse automerken voorop lopen in de hybride technieken.

Toyota Prius
De populairste hybride tweedehands auto is de Toyota Prius. De Prius was wereldwijd de eerste middenklasse hybride auto die op de markt werd geïntroduceerd. Met de slogan “niets is onmogelijk” werd de auto in 1997 gelanceerd. Een passend slogan, als je naar de specificaties van de Pruis kijkt. De auto is zuinig met zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Met een verbruik van slechts 4,3 liter per 100 kilometer en een topsnelheid van 170 snelheid, doet de Prius niet onder voor een ‘normale auto’. Qua uiterlijk is deze Toyota niet bij iedereen geliefd, maar over smaak valt nou eenmaal niet te twisten.

Honda Civic
De Honda Civic is al sinds de jaren ´70 op de Europese markt. Je kent hem vast nog wel, die kleine lage auto, die een stoer uiterlijk had en de uitstraling van een sportauto. Inmiddels heeft de Civic een iets ander uitstraling en is zelfs verkrijgbaar in een hybride variant. Op dit moment is deze Honda dan ook ongekend populair onder hybride rijders. Met een 1,3 i-DSI motor in combinatie met een 144 volt elektromotor, presteert deze auto gelijk aan een 1.6 benzinemotor. Met een verbruik van 4,9 liter op 100 km rijdt is deze auto niet alleen krachtig, maar ook zuinig.

Toyota Auris
Opnieuw een Japanse topper in deze lijst. Aan de naam kan het in ieder geval niet liggen. Auris betekent letterlijk ‘goud’ en die naam lijkt de Auris langzaam maar zeker waar te maken. De opvolger van de Toyota Corolla had en heeft hoge verwachtingen. Zo wil Toyota een vergelijkbaar marktaandeel bereiken als de Volkswagen Golf. Het prestatievermogen van de Auris is met ruim 13% verbeterd ten opzicht van zijn voorganger. Wat ons betreft een absolute topper en een terechte derde plaats.

Toekomstverwachting
Komende jaar zal het aanbod van hybride auto’s toenemen. De gemiddelde prijs van een hybride auto, zal net als die van alle andere auto’s licht stijgen. Dit heeft met name te maken met de krapte op de markt en het aantrekken van de economie, waardoor consumenten sneller geneigd zijn om voor een nieuwe auto te kiezen.
De populairste Hybride auto’s en de toekomstverwachting

De populairste Hybride auto’s en de toekomstverwachting

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy