Alles over full hybrid auto's!

Citroen DS, een tipje van de toekomstige sluier
Citroen DS, een tipje van de toekomstige sluier Citroen gaat dit jaar met de DS modellen de Chinese markt op waarbij de autosalon van Peking natuurlijk benut wordt om te laten zien wat men in huis heeft. Hierbij wordt de toekomst van de DS lijn geshowd met het concept model Numero 9. De Numero 9 is een mix tussen een break en een coupé met veel ruimte achterin. Het uiterlijk van de voorzijde wordt volgens Citroen het uitgangspunt voor de nieuwe DS modellen.

Het concept model Numero 9 is voorzien van een 1.6 THP benzinemotor met 225 pk in combinatie met een 70 pk elektrische motor die de energie ontvangt uit accu’s die binnen 3,5 uur opgeladen kunnen worden met behulp van een doodgewoon stopcontact. Benzine- of dieselmotoren zijn beide mogelijk bij toekomstige DS modellen.

Milieuvriendelijk is deze concept DS zeker; 50 km actieradius op alleen de elektrische motor, 1,7 l/100 km en 39 gram co2/km aan uitstoot betekenen wegenbelastingvrij rijden tot 2015, geen BPM en 0 of 7% bijtelling voor de zakelijke rijder. Dit natuurlijk zolang de regels niet aangescherpt worden. Belastingtechnisch is Citroen goed bezig met de toekomstige modellen.
Citroen DS, een tipje van de toekomstige sluier

Ander nieuws

Automerken
- Algemeen nieuws (1 auto)
- Audi (9 auto's)
- BMW (4 auto's)
- Chevrolet (1 auto)
- Citroen (5 auto's)
- Fisker (1 auto)
- Ford (2 auto's)
- Honda (6 auto's)
- Jaguar (1 auto)
- Kia (5 auto's)
- Land Rover (1 auto)
- Landrover (1 auto)
- Lexus (3 auto's)
- Mercedes (4 auto's)
- Mitsubishi (3 auto's)
- Nissan (1 auto)
- Opel (1 auto)
- Peugeot (9 auto's)
- Porsche (4 auto's)
- PSA (1 auto)
- PSA concern (1 auto)
- Toyota (11 auto's)
- Volkswagen (8 auto's)
- Volvo (3 auto's)
Privacy Policy